5 csodálatos dolog, ami nem történik meg, ha maradok a mókuskerékben | Tölgyessy Zsófi

angkor, kambodzsa ENP Volunteer

Több mint 10 évig tapostam a marketinges mókuskereket, a vezetői élet csillogó világában éltem a napjaimat.  Minden olyan tökéletes volt: szép iroda, hófehér céges autó, motiváló főnök, lelkes csapat, világmárkák, sikerek, külföldi céges vacsik. Mind az akkori álmom részei voltak. De mi van akkor, ha egyik reggel arra ébredsz, hogy mindez már nem a te álmod?  Hogyan nézel szembe a tükörrel, azzal a lánnyal, akinek az életéért más ölni tudna, de ő már képtelen élvezni azt?  Ezt történt velem.

Évekig imádtam ezt az életet, bár stresszes volt, mert rengeteget dolgoztam. De egyszer csak arra ébredtem reggelente, hogy „ Ennyi? Ez így lesz már örökre?” és a gyomromban, valamint a torkomban ott párosult vele a megszokott félelem, attól, hogy ennyi, nincs több számomra.

Hosszú volt az út, ameddig el mertem fogadni a döntésemet, meg mertem magamnak engedni a váltást, de végül kiálltam magam mellett és felmondtam. Elvágtam a biztonsági kötelet és ráléptem az új életem útjára. Most már büszkén jelentem, hogy van élet a vállalati élet után is, boldog és sikeres vagyok a saját coaching vállalkozásomban. Bár nem volt mindig könnyű az út, sokat kellet dolgoznom a gondolkodásmódomon, de megérte, mert nagyon boldog vagyok.

Nem arra akarlak inspirálni, hogy hagyj ott csapot-papot, lépj ki és vállalkozz, mert ez nem való mindenkinek. Viszont arra igen, hogy merd valóra váltani az álmaidat, mert egyszer élsz, úgy éld az életed, ahogy valóban szeretnéd!

Íme 5 csodálatos dolog, ami nem történt volna meg velem soha, ha nincs bátorságom kilépni a mókuskerékből:

 

1) Fél éven át beutaztam Délkelet Ázsiát

Olyan hálás vagyok, hogy mertem hallgatni arra a totálisan irreális, idióta és „felelőtlen” gondolatra, hogy be szeretném utazni egyedül Ázsiát. Nem tudtam megmagyarázni, csak pihenni akartam és világot látni, újra visszaszerezni a szenvedélyemet. Elképesztő helyeken jártam, fantasztikus embereket ismeretem meg és kitágult a világképem. Sokkal többre vagyok képes, amióta megtettem. Ezek az élmények örökre az éltem részei lesznek.

 

2) Hiszek magamban és abban, hogy bármire képes vagyok.

akadály

Elképesztően sokat dolgoztam magamon és a gondolataimon. Hiszen tele vagyunk félelmekkel, korlátozó hitrendszerekkel. Azt gondoljuk, hogy „nem vagyok elég jó”, „nem vagyok rá képes”, „én ezt nem tehetem meg” stb. Pedig egyetlen akadály van, a gondolat, hogy létezik akadály. Napi szintű munkám van benne, de mára eljutottam oda, hogy bízok magamban és az életben. Az a lány, aki alig 4 éve még azt hitte képtelenség ide eljutni, ma pityeregve írja ezeket a sorokat a boldogságtól. Istenem, itt vagyok, megcsináltam!:))

 

3) Imádom a munkám, az álmomat élem.

Mindig is éreztem, hogy az élet biztosan több annál, mint hogy hány darab XY terméket adunk el egy hónapban, hogy áll a készlet és vajon miért sikerült rosszul a Tesco promóció. Tudom, hogy ez az élet, de én földönkívülinek éreztem azt, hogy erre tegyek fel még 30 évet. Tudtam, hogy ennél sokkal több értéket szeretnék adni.  Rendkívül boldoggá tesz az, hogy ma már másoknak segíthetek valóra váltani az álmaikat, a gondolkodásmódjuk átformálásával, a nézőpontok és lehetőségek tágításával. És még a marketing is visszatért az életembe. Ki gondolta volna, hogy nem kell választani, hogy mindkettő belefér  az időmbe és még jól ki is egészíti egymást?

 

Csatlakozz a Facebook Csoportomhoz, vagy gyere el az ÁLOM TERVEZÉS Önismereti Workshopra, ahol elgörgetjük az akadályokat az álmaid útjából és még az álom tábládat is megtervezzük! Nézd, ez az én álom táblám néhány évvel ezelőtt:

 

4) Szabad vagyok, én osztom be az időmet

rsz_workdeskA munka fix idős és helyhez kötött, ugye? Ki gondolta volna, hogy létezik egy olyan élet, ahol én döntöm el, hogy mikor dolgozom és mennyit. Hogy egyáltalán akarok-e irodát.  Vagy hogy akarok-e személyesen találkozni az ügyfeleimmel, vagy a világ egy másik pontjáról, a tengerpartól skypepolok velük. Amit csak amerikai filmekben tudtam volna elképzelni, valóság. A mai világban nincs lehetetlen. Elképesztő, hogy tényleg úgy tudod alakítani a vállalkozásodat,  ahogy neked a legjobb, ez tényleg egy valóra vált álom.

 

5) A határ a csillagos ég

Kitágult a világ, a gondolkodásmódom, ma már tudom, hogy bármit lehet. Természetesen sok olyan dolog van, amitől én is félek, vagy nem hiszem el. De tudom, hogy csak egy picit dolgoznom kell magamon és a hitrendszereimen és ha nem sajnálom erre az időt, akkor képes vagyok bármit elérni. Csodálatos napról napra megélni a lehetőségek bővülését. Az elmúlt egy évben csoda csoda hátán ér: sikeres workshopokat tartok, elhívnak előadni, újságokban jelenek meg, fantasztikus együttműködésekben lehetett részem, lelkes ügyfeleim vannak, sokszor vagyok flow-ban.

Szeretném ha tudnád, hogy te is képes vagy rá, ha dolgozol magadon és a lehetőségeiden.

Merd valóra váltani a magánéleti és üzleti álmaidat, te írod a forgatókönyvet.

Milyen sztorit akarsz élni?

Tölgyessy Zsófi
Tölgyessy Zsófi, life & marketing coach, ex-munkaholista marketing vezető Hátrahagyta a vállalati mókuskereket, hogy valóra váltsa két legnagyobb álmát: beutazta Délkelet Ázsiát és felépítette a saját álom vállalkozását. Mitől álom? Mert két szenvedélyét öleli fel: marketing, üzlet & vállalkozás fejlesztés, mindezt a coaching & inspiráció eszköztárával megtámogatva, hogy valóra tudd váltani az üzleti és magánéleti álmaidat. Inspirációért csatlakozz a Váltsd Valóra az Álmaidat FB csoporthoz, tippekért a Szeretem a Vállalkozásom FB oldalhoz.
Megosztás: